Verhalenwedstrijd Bevrijding

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en woon je in de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen, of Woensdrecht? Doe dan mee aan de verhalenwedstrijd voor de viering van onze bevrijding!

“Wij zijn de generatie die de vrijheid door moet geven en tegelijkertijd leven in een Nederland dat voor ons altijd vrij is geweest. De vrijheid om te zijn wie je wil zijn”. Het is een stukje uit de toespraak van Mauri de Keijzer tijdens de Dodenherdenking in Bergen op Zoom op 4 mei van dit jaar.

Zij wist jong en oud te raken met het verhaal over haar opa en wat hij heeft meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Heb jij ook ideeën over vrijheid, oorlog en bevrijding? Heb je misschien verhalen gehoord over wat er in de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd? En kan je hier een verhaal of gedicht over schijven, doe dan mee met onze wedstrijd! We geven de mooiste inzending de kans om tijdens de herdenkingsceremonie op de Canadese begraafplaats op 29 oktober aanstaande voorgedragen te worden aan gasten van over de hele wereld.

 

Deze wedstrijd is een initiatief van de Projectgroep Educatie, onderdeel van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal. De projectgroep bestaat uit enthousiaste docenten en vrijwilligers uit de regio die met verschillende projecten jongeren bewust willen maken en houden van de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. Vrijheid lijkt soms vanzelfsprekend, maar is dat zeker niet!

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal werkt samen met de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht.

Hoe inzenden?

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een mooi verhaal of gedicht van ongeveer drie minuten stuur dit dan voor (13 oktober 2023) naar educatie@stichtingbbw.nl. Vergeet niet je leeftijd te vermelden en hoe we jou, of je ouders kunnen bereiken.