Roncalli bereidt je voor op de toekomst en die toekomst is digitaal. We bedoelen maar: zou jij nog zonder smartphone of je tablet kunnen? Nee toch? Dat hoeft op Roncalli ook niet, maar het betekent niet dat wij vergeten hoe waardevol boeken zijn. Wij geloven in Blended Learning. Dat is, je raadt het al, een manier van werken waarin we boeken en Chromebook combineren.

Zo halen we het beste uit twee werelden. Jij blij, want je hoeft dus niet meer zo’n eindeloze stapel zware boeken mee te sjouwen. Een groot deel van de lesstof kun je op je Chromebook bekijken. In het eerste jaar leer je hoe die werkt en wat je ermee kan. Bovendien leer je alles over digitale media, over hoe je informatie zoekt, nepnieuws herkent en problemen oplost met de hulp van de digitale wereld. Je leert alle ICT-basisvaardigheden, die je helpen om de wereld nog beter aan te kunnen.

En zo’n Chromebook is een fijn ding: hij start snel op, doet lang met z’n accu en is ongevoelig voor virussen. Door je Chromebook kan je docent gemakkelijk zorgen voor herhaling en verrijking en kan hij jouw route aanpassen op je tempo en niveau. En om nog even een open deur in te trappen: digitaal leren is gewoon leuker, dat weet je toch wel?

Waarom een laptop?

Een kijkje bij de Rent company

Veel gestelde vragen over chromebooks

Een Chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen.

De Chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een Chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een Chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de Chromebook worden opgeslagen in de cloud.

Nu vraag je je misschien af wat “in de cloud” betekent. In feite is de cloud niets anders dan het internet. Wanneer je data in de cloud opslaat of applicaties via de cloud draait, betekent dit dan ook dat deze data via het internet worden opgeslagen of gedraaid. Bij een Chromebook hoef je dus geen data op de computer zelf op te slaan. Het voordeel van het werken in de cloud is dat jouw data vanaf verschillende computers bereikbaar zijn. Je hebt hier natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Wanneer je je op een plaats bevindt waar u geen toegang hebt tot het internet, kun je uiteraard ook “offline”, oftewel op de computer zelf, documenten opslaan. Zodra je dan weer online gaat, zullen de documenten naar de cloud worden gesynchroniseerd. Doordat de Chromebook met name in de cloud werkt, bevat deze een kleinere harde schijf en een minder zware processor dan een normale computer.

Na de definitieve inschrijving ontvang je via school een informatiebrief met daarin de aangeboden chromebooks en bijbehorende specificaties, dienstverlening en prijzen.

In dit document tref je tevens een link naar de webshop en de schoolspecifieke inlogcode.

Het is niet mogelijk om een koopfactuur in termijnen te voldoen. Bij aankoop dien je de factuur uiterlijk 10 dagen voor levering van de goederen volledig te voldoen.

Indien je dit niet wenst, dan dien je voor de optie “huren” te kiezen, met een optie tot overname van de goederen tegen het borgbedrag aan het einde van de looptijd.

Nee, je kunt niet kiezen. De looptijd is 48 maanden.

Na 48 maanden stopt het huurcontract. U kunt vervolgens een nieuw huurcontract afsluiten. Ook dit contract loopt 48 maanden.

U betaalt geen borg, het oude Chromebook mag u houden en u ontvangt een nieuw Chromebook.

Als uw kind de school verlaat, kunt u het huurcontract opzeggen. U levert het nieuwe Chromebook weer in en betaalt alleen de borg van € 30,- terug.

Ja, per schade- of diefstalgebeurtenis wordt een eigen risico van € 50,00 in rekening gebracht. Je mag, gedurende de looptijd van het Easy4U Total Care Pack, maximaal 3 schades claimen onder het Total Care Pack.

Het is niet verplicht om via school het Chromebook aan te schaffen. Wij raden dit wel aan, omdat dan het apparaat meteen aangemeld is in onze beheerdersomgeving,  alle instellingen standaard goed staan.

Ook bij verlies of diefstal kunnen wij het apparaat dan blokkeren en een melding op het Chromebook weer laten geven met daarin de contactgegevens van de school.

Als u het Chromebook via de Rent Company aanschaft, is hij verzekerd, en heb je de service op school. Mocht er een defect zijn krijgt de leerling meteen een leen Chromebook mee en wordt de reparatie via school afgehandeld.

Nee absoluut niet. Wij geloven in het beste van twee werelden.

Het werken met de gangbare schoolboeken wordt door het aanbod van allerlei digitaal lesmateriaal naar onze mening sterk verrijkt.

Onder schade vallen: breuk in het beeldscherm, audiopoorten, stroomconnector, netwerkpoorten of usb-poorten die beschadigd zijn met een scherp voorwerp, ingedrukt of afgebroken, scheuren of breuken in de behuizing van de laptop, vloeistof/sporen van vocht, toetsenbord mist meer dan 3 toetsen.

Bij aankoop is geen borg van toepassing. Je betaalt de chromebook inclusief Total Care Pack voor levering vooruit en het systeem wordt direct jouw eigendom.