Na de inschrijving tijdens de aanmeldavonden op 26 en 27 maart 2024 worden alle aanmeldingen bekeken door de toelatingscommissie. In mei ontvang je van Roncalli bericht of je toegelaten bent.

Daarna worden de klassen ingedeeld. Er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld de woonplaats. Daarnaast houden we rekening met wensen die je op het aanmeldformulier geschreven hebt, bijvoorbeeld bij wie je in de klas wilt. Niet alle wensen kunnen worden ingevuld, maar je zit altijd bij iemand in de klas die je opgeschreven hebt.

In juni volgt de kennismakingsmiddag waarbij je de mentor, de mentorleerlingen, je klas en het gebouw beter leert kennen. De mentor en de mentorleerling nemen een belangrijke plaats in. Zij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt op Roncalli. Na de zomervakantie begin je met een introductieweek. Je begint de ochtend bij de mentor, daarna volg je enkele vaklessen en in de middag heb je een programma, waardoor je elkaar snel leert kennen op een leuke manier, zoals speurtocht, sport- en spelmiddag, quiz en kennismakingsspellen.

De eerste werkeenheid is een introductieperiode van zes weken waarin je echt de gelegenheid krijgt om te wennen aan de middelbare school, het fietsen, de toetsen, de lessen, de groep, huiswerk e.d. De eerste periode wordt afgesloten met een feestdag en na peildatum 1 kunnen we zeggen dat je een Roncalliaan bent.