Rappen in de les

Bij het vak Nederlands gaat het om taal, lezen en schrijven, maar dat zijn slechts een paar onderdelen van het vak. In de groepen 3-vbp heeft de vakgroep een gastles van de Bergse rapper Mazzy verzorgd. Tolga Korkmaz is een rapper die teksten schrijft met heel zijn ziel en zaligheid. Hij doet dat met in gedachten zijn heftige verleden.

Mazzy pakt zijn publiek in met zijn rap ‘Instelling’ waarbij de waarheid in tekst en muziek een goede combinatie zijn. Luister maar eens: https://youtu.be/qy0T7HK2QJ8

De leerlingen moesten vooraf 10 steekwoorden meenemen naar de les. Daarbij kregen de leerlingen de keus uit vier verschillende beats waarmee zij aan de slag moesten. Na een korte instructie ontstonden er verrassende teksten en rijmschema’s. Het thema sloot prima aan bij de lesstof. Op 24 maart leveren de leerlingen allemaal een definitieve raptekst aan. In elke klas wordt er een top-3 uitgeroepen. Mazzy zal uiteindelijk met de schoolwinnaars een muzikaal traject ingaan die een echte opname krijgen in de geluidsstudio van Gebouw-T. De winnaars zullen ook optreden op de Open Podiumavond op onze school.