Opdracht levensbeschouwing

Via deze weg willen we u informeren over het volgende. De afgelopen dagen krijgen wij via social-media veel berichten en vragen over een opdracht van levensbeschouwing uit de methode “Perspectief” van Thieme Meulenhoff. In die betreffende opdracht wordt aandacht besteed aan de vragen die mensen die homoseksueel zijn gedurende hun leven krijgen. In betreffende opdracht worden leerlingen gevraagd om zich in te leven en zich voor te stellen hoe het voelt om allerlei vragen te krijgen over je seksualiteit.

In de berichten die gedeeld worden op social-media ontbreekt bovenstaande context. Zonder deze context zijn de vragen ook anders uitlegbaar. Daarnaast hoeven de leerlingen de opdracht niet te maken, de docent heeft deze niet opgenomen in het curriculum. De opdracht staat echter nog wel in de methode.

Wij willen met klem benadrukken dat op Roncalli iedereen welkom is, ongeacht seksuele voorkeur, afkomst of anderszins. Wij zijn juist trots op het feit dat iedereen hier welkom is en kinderen en collega’s mogen zijn wie ze zijn.

Mocht u of jullie vragen hebben over deze mail, dan kunt u contact opnemen de school.

Tom Heijnen,
rector Roncalli