De missie van de troonopvolgster

Ik ben Anouk Fasseur, 16 jaar en ik woon in Putte. Van jongs af aan houd ik van tekenen en schrijven. Als kind verzon ik al graag verhaaltjes en was ik regelmatig te vinden aan de tekentafel. Het is altijd al mijn droom geweest om een boek uit te geven. Op vrijdag 28 mei 2021 is mijn wens in vervulling gegaan. Toen kwam mijn boek: ‘De missie van de troonopvolgster’ uit bij uitgeverij Boekscout. Een boek waar ik ruim een jaar aan heb gewerkt.

 

 

Hoe het boek tot stand kwam

Terwijl ik tekeningen maakte, kwam de inspiratie voor mijn verhaal. Eerst maakte ik een handgeschreven kladversie, daarna schreef ik het verhaal over op de computer. Toen het manuscript klaar was, kon ik het opsturen naar uitgeverij Boekscout. Zij gaven mij enkele maanden later het groene licht. Hierna volgde een lang proces van onder andere schrijven en verbeteren. Op verzoek van de uitgeverij maakte ik mijn potloodillustraties opnieuw in zwarte stift zodat ze duidelijker zouden overkomen. Op 21 mei 2021 had ik het eerste exemplaar in handen en ik ben erg blij met het resultaat!

 

Een sprookje voor kinderen

 

‘De missie van de troonopvolgster’ is een sprookje voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ook voor jonge kinderen (vanaf 6 jaar) is het verhaal makkelijk voor te lezen. Maar het is net zo leuk voor volwassenen die van sprookjes houden. Het boek is voorzien van zelfgemaakte illustraties die tot de verbeelding spreken.

 

Korte samenvatting

Het verhaal gaat over een prinses (prinses Vana) die al heel haar leven in een kasteel leeft en graag haar rijk wil verkennen. Als ze ontdekt dat haar een hele belangrijke opdracht staat te wachten, verandert haar leven. Om deze opdracht te volbrengen maakt ze een bijzondere reis door haar rijk en ontmoet ze verschillende wezens zoals nimfen, trollen en toverkollen. Maar de reis is niet zonder gevaar want ze is niet de enige die een missie wil volbrengen… Zal het haar lukken om de vloek te verbreken zodat het rijk weer mooi en vredig wordt?

De missie van de troonopvolgster is een sprookje over moed, liefde en vertrouwen.

 

 

‘De missie van de troonopvolgster’ is verkrijgbaar via: www.boekscout.nl